Weapon R header and down pipe - Scion XB Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 05-19-2017, 01:35 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
(Thread Starter)
Default Weapon R header and down pipe

I purchased a used set from eBay, I also ordered the manifold gasket. But I wonder what other parts usually come with the set if you buy it new, like gasket to connect to the scuba section, and bolts to connect the headers to the down pipe. Would anyone here who bought the weapon R header and down pipe brand new, be able to chime in on what came with theirs? Or will sure stock stuff be good to connect all this up to the XB, and yes it has the CEL eliminator on the header.

Thanks in advance.
LophatRS6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-27-2017, 02:25 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
(Thread Starter)
Default

Well,


After almost a week of driving with it, the vehicle really accelerates more smoothly, and between gear transitions there is a smoother power delivery. There is definitely a midrange smoothness. It pulls well through the gears at lower speeds unlike before. It feels easier to leave in a higher gear at low speeds like below 50 and easy to accelerate with or without having to change gears and going up hills. Freeway it feels good, even though I hate driving the freeway most of the time. Still need to get the right mounting bolts for the header to s-pipe connection. The bolts I have rigged in there now haven't worked loose, but I think there is a very slight leak, that is really only audible at start up, but that may just the headers needing to warm up. I was able to grind the doughnut ring with my dremel to make it fit better, but I think it is still the wrong ring, the outside diameter seems way to thick, which is what is making the s-pipe not able to connect all the way properly, but even it fits properly, using the factory spring seems like won't work. I found a different set from a junkyard, but haven't had a chance to test fit them. Anyways I have no CEL and I wonder if when smog test season rolls around in just short of 2 years, I'll be able to just put the factory manifold back on and jump into the smog check station and pass.
LophatRS6 is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome